مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم
مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم

مواد غذایی موثر در درمان ریفلاکس ( ترش کردن )


ریفلاکس چیست ؟

به اختلالی که اسید معده مسیر خود اشتباه را طی می کند – به مجرایی که گلو را به معده متصل می کند     ( مری ) برگشت پیدا می کند برگشت اسید یا ریفلاکس ( GERD ) گفته می شود.  علائم این اختلال شامل درد قفسه سینه ، سرفه و مشکل بلع ، به خصوص زمانیکه دراز کشیده اید.، می باشد . این مساله گاهی اوقات باعث برگشت تکه های غذا یا مایعات ترش به دهان می شود.


غذا نقش اصلی را در کنترل ریفلاکس دارد:


مواد غذایی که شما می خورید تاثیر به سزایی بر روی  ریفلاکس معده دارد . غذاهایی که هستند که شما باید از خوردن آنها اجتناب کنید این مواد غذایی شامل شکلات ، پیاز ، غذاهای اسیدی و گوشت قرمز می باشد. اما سایر مواد غذایی ممکن است به شما کمک کرده و یا حداقل وضعیت را بدتر نکنند.


سینه مرغ

سینه مرغ، بدون چربی بوده و دارای پروتیئن بالایی است ، به علاوه اینکه سینه مرغ به آسانی قابل هضم می باشد. فقط مطمئن شوید که پوست آن را کاملا گرفته باشید.


آب

 اگر شما دچار ریفلاکس اسید معده هستید بهنرین نوشیدنی برای شما آب می باشد. نوشیدنی های شیرین ، الکل و آب میوه های اسیدی می توانند این وضعیت را تشدید کنند . همچنین نوشیدنی های گاز دار می توانند گاز معده را زیاد کرده و باعث بادگلو گردند ، که این مسئله ،  وضعیت را بدتر می کند.


زنجبیل

این ریشه می تواند باعث بهبود وضعیت معده  شود . سعی کنید از چای گرم زنجبیل که فاقد کافئین بوده و  ریفلاکس را تشدید نمی کند ، استفاده نمایید. یا حتی می توانید مقداری زنجبیل خشک بجوید – فقط برچسب روی آن را چک نمایید که شکر زیادی نداشته باشد که شکر باعث تحریک ریفلاکس معده می شود.


هندوانه

هندوانه میوه کم اسید می باشد که ریفلاکس را تحریک نمی کند . طالبی همچنین دارای اسید کمی می باشد.

جو دوسر

وعده های مملو از مواد غذایی چون ، سس ها ، پنکیک ، دونات و گوشت و سبزی های پخته شده چرب می باشند که ریفلاکس را تشدید می کنند. جو بهترین گزینه می باشد . جو شامل مقادیر بالایی از فیبر می باشد که شما را کاملا سیر کرده و به اندازه کافی مقوی می باشد که برای ساعت ها به شما انرژی می دهد .اما توجه داشته باشید که خامه ، شکر ، آب میوه های شیرین و میوه های خشک عوارض ریفلاکس را تشدید می کنند . پس بهتر است از میوه های تازه استفاده نمایید.


سیب زمینی

 سیب زمینی ، هویج ، شلغم و زردک غنی از کربوهیدرات های سالم و فیبرهای قابل هضم می باشند. اما آنها را با سیریا پیاز نپزید ، چرا که باعث تحریک ریفلاکس می شوند.


روغن زیتون

بدن شما برای عملکرد های خود نیاز به چربی دارد ، اما غذاهای چرب می توانند علائم ریفلاکس  را تشدید کنند . بنابراین شما باید از مصرف کره و مارگارین پرهیز نمایید . به جای آن ، سعی کنید از چربی های سالم تر مثل روغن زیتون استفاده نمایید .اما در مصرف آن هم احتیاط کنید زیرا روغن زیتون نیز دارای چربی و کالری می باشد .


کاهو و کرفس

در ریفلاکس معده گازدار می شود ، بنابراین از مواد  غذایی  مانند لوبیا و میوه های خشک که می توانند این وضعیت را بدتر کنند اجتناب نمایید . سبزیجات سبک مانند کاهو و کرفس ، سبزیجاتی سالم ، دارای کالری کم ، هضم آسان بوده و ایجاد گاز در معده نیز نمی کنند .


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.