مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم
مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم

چه عوامل غذایى باعث کاهش جذب آهن مى شود.


 

 مصرف قهوه و چای که به دلیل داشتن ترکیبات پلی فنلی و همینطور تانن سبب کاهش جذب آهن خواهند شد هرچه چای پررنگ تر باشد، تانن آن هم بیش تر بوده و جذب آهن را بیشتر کم می کند.


 زیاده روی در مصرف لبنیات


لبنیات منابع غنی کلسیم به شمار می آیند. کلسیم رقابت شدیدی در جذب با آهن داشته و هرچه مصرف لبنیات افزایش یابد، درصد جذب آهن را کم می کند.


 مصرف بیش از حد منابع اگزالات


این ماده که در اسفناج، چاى، شکلات، کاکائو، ریواس، کرفس و هویج به فراوانی یافت می شود در مجرای گوارش با یون های دو ظرفیتی نظیر آهن باند شده و درصد جذب آن را کم می کند.


 مصرف بیش از حد سویا


این ماده غذایی که حاوی پروتئین است به دلیل داشتن ماده اى به نام فیتات، مانع جذب آهن می شود.


 رژیم گیاه_خواری


چون هم مقدار آهن منابع گیاهی و هم درصد جذب آن پایین است، این افراد در صورت عدم مصرف مکمل آهن به کم خونی مبتلا خواهند شد.

عدم مصرف میوه ها و سبزیجات تازه


میوه ها و سبزیجات به دلیل اینکه منبع خوب ویتامین سى (C) به حساب می آیند باعث افزایش جذب آهن خواهند شد مصرف نکردن دانه ها و مغزها


این مواد غذایی که اغلب کالری بالایی دارند، منابع خوب آهن به حساب می آیند که در صورت مصرف هم زمان با عوامل افزاینده جذب، باعث افزایش جذب آهن غذا خواهند

نان هایى که در تهیه آن به جاى خمیر ترش از جوش شیرین استفاده شده است ، جوش شیرین موجب کاهش جذب آهن غذا مى گردد.


نکته: تمام این عوامل زمانی که هم زمان یا بلافاصله بعد از مصرف منابع آهن، مصرف گردند منجر به کاهش جذب آهن می شوند

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.