مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم
مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

مرکز تغذیه و رژیم درمانی نارین

با درود و سپاس جواد واحدی مشاور تغذیه و رژیم درمانی به شماره نظام پزشکی ت-4458 و عضو رسمی انجمن تغذیه ایران ، انجمن چاقی امریکا(AOA)فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستم

تخم شربتی


متن باور غلط تغذیه ایی:


تخم شربتی را فراموش نکنید .....حاوی کلسیم پنج برابر شیر؛ هفت برابر ویتامین c نسبت به پرتقال؛


 سه برابر آهن بیشتر از اسفناج، دو برابر مقدار پتاسیم موز و هشت برابر بیشتر امگا 3 از ماهی


 سالمون می باشد.  



واقعیت :تخم شربتی به عنوان بذر گیاه ریحان با نام علمی Ocimum basilicum شناخته می شود.  مشخص شده که تخم شربتی حاوی 


یکسری ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین ها و بتاسیسترول است. همچنین طبق برخی تحقیقات پیشگیری از


 دیابت نوع دو ، سرطان و خاصیت ضد باکتریایی برای این گیاه گزارش شده است. 


متاسفانه در برخی موارد خواص گیاه chia به اشتباه برای تخم شربتی گزارش می شود. این گیاه حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین های


 سری B و مواد معدنی می باشد ولی با دقت کردن بر روی برچسب تغذیه ای تخم شربتی ، مشاهده میشود که این ماده غذایی برخلاف


 متن شایعه نوشته شده، حاوی ۶ میلی گرم کلسیم (یک پنجاهم کلسیم موجود در شیر ) و ۰/۱۰۹ میلی گرم آهن (یک بیست و چهارم آهن


 موجود در اسفناج) می باشد. جالبتر اینکه مقدار ویتامین C و امگا3 موجود در تخم شربتی و یا همان بذر گیاه ریحان، صفر میباشد ! 


در آخر توصیه به مصرف رژیم متعادل و متنوع برای تامین تمام ریزمغذی های بدن می شود. هرگز به یک ماده غذایی خاص به عنوان


 معجزه نگاه نکنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.